CZ / ENG

► Bezemisní udržitelná mobilita na veletrhu Automechanika 2024

 ► Bezemisní udržitelná mobilita na veletrhu Automechanika 2024 Frankfurt nad Mohanem

tisková zpráva


Od 10. do 14. září 2024 se ve Frankfurtu nad Mohanem uskuteční přední veletrh pro automobilový aftermarket – Automechanika. Nadcházející ročník přivítá rekordní počet vystavovatelů z oblasti elektromobility. Mezi nimi budou i významní výrobci z Číny, BYD, SMART, skupina GEELY, AVATR, JIYUE, SERES, Chang An, HONGQI, GAC International a mnoho dalších. Tato účast reflektuje rostoucí poptávku po elektrických vozech i nové obchodní příležitosti pro servisy a prodejce v automobilovém průmyslu. 

Automechanika jako synonymum pro inovace

Automechanika je inovativní platforma, kde se prezentují produkty a řešení pro udržitelnou a bezemisní mobilitu. V roce 2022 vznikly dva nové formáty Innovation4Mobility a Future Mobility Park, které přitahují významné výrobce, například Genesis a Škoda, a představují všechny aspekty transformace automobilového průmyslu.

Letos bude Automechanika hostit pozoruhodný počet výrobců, včetně těch z Číny, kteří nabízejí nejmodernější produkty a technologie pro elektromobily. Díky tomu mohou B2B návštěvníci z průmyslu, servisů a autosalonů poznat širokou škálu značek elektrických vozidel a vychutnat si impozantní přehlídku automobilového designu.

Rozvoj elektromobility přináší nové příležitosti

Elektromobilita není jen o novém pohonném systému. Paralelně s jejím rozvojem vznikl trh pro software a elektronické komponenty pro autonomní, propojená, elektrická a sdílená vozidla (ACES). Tento trh, který od roku 2020 meziročně roste o 15 %, by měl do roku 2030 dosáhnout objemu 469 miliard USD.

Na veletrhu Automechanika budou silně zastoupeni výrobci softwaru a elektronických komponentů, kteří představí své produkty a řešení v oblasti elektroniky, konektivity a autonomního řízení. Na veletrh se zaregistrovalo více než 400 firem, z toho 14 firem přihlásilo své produkty do soutěže Automechanika Innovation Awards do kategorie Elektromobilita a inovativní pohonné technologie.

Nový projekt: Electrical Vehicle Expo

Michael Johannes, viceprezident pro mobilitu a logistiku, představil novou výstavu s názvem Electrical Vehicle Expo @Automechanika (EVA): „Nabídka produktů v oblasti elektromobility se na veletrhu za poslední dva roky enormně rozrostla. Automechanika Shanghai, která na konci tohoto roku oslaví své 20. výročí, je toho důkazem. Skutečnost, že se letos současně s veletrhem Automechanika ve Frankfurtu nad Mohanem koná i EVA, je výsledkem výjimečného úsilí našich čínských kolegů rozšířit své sítě.“

Wang Xia, předseda Čínské rady pro podporu mezinárodního obchodu (CCPIT-Auto), dodává: „Prostřednictvím EVA chceme na letošním veletrhu ve Frankfurtu pomoct evropským automobilovým trhům a odborníkům pochopit rychlý přechod Číny k trhu s elektrickými vozidly. Naším cílem je také zvýšit popularitu čínských značek elektrických vozidel na zahraničních trzích. Společným úsilím přispějeme k vytvoření udržitelného automobilového ekosystému, podpoříme a usnadníme oboustranně výhodnou spolupráci mezi podniky.“

Kromě tématu elektromobility se Automechanika 2024 zaměří i na nábor a další vzdělávání zaměstnanců, stejně jako na nejnovější trendy v opravách poškozených vozidel. Všichni vystavovatelé a návštěvníci jsou zváni k využití networkingových zón věnovaných cirkulární ekonomice, renovacím, e-commerce a obchodu s veterány. 



© Copyright 2013 Happy Materials, s.r.o.
Obsah časopisu je chráněn autorským zákonem.
Kopírování a šíření článků včetně fotografií bez souhlasu vydavatelství je zakázáno.
Design © Helena Jiskrová
Tvorba webu: NETservis s.r.o.